Novellák a semmiből

2021. április 30. 11:00 - soulfilter

Nyítás

Novellák amatőröktől, nem csak amatőröknek

oasis-2335767_1280.jpgAz életünk nap, mint nap ugyanaz. Ez egy hamis kijelentés. Nincs két ugyanolyan nap az életünkben. Legfeljebb ugyanolyannak tűnhet. Vannak a megszokott történések, amelyek jönnek mindig ugyanúgy, és átfolynak rajtunk, és fel sem tűnnek.

És vannak azok a dolgok, amik nem megszokottak. Amik fennakadnak a lélekszűrőn, és forogva táncolnak. Ki kevesebb, ki hosszabb ideig. Van amelyik fájdalmasan karcol, van amelyik lágyan simogat. Viszont az közös bennük, hogy amíg fel nem dolgozzuk őket, addig feltartják a forgalmat, lelassítják a lélekszűrőn való átáramlást. Majd lassan kopnak, darabokra hullanak, felaprózódnak, és a kisebb darabok már sikeresen átjutnak a szűrő résein. Ez lehet rövidebb, vagy hosszabb idő. 

De mi van, ha ezeket a nagyobb darabokat kivesszük. Megvizsgáljuk, megszagoljuk, megízleljük. Beledobjuk egy fazékba, megfűszerezzük, adunk hozzá más dolgokat, jól kifőzzük, majd ízlésesen tálaljuk. Megosztjuk másokkal.

Több dolgot is nyertünk vele. A szűrőből eltűnik, ami akadályozza az egészséges áramlást. Alkotunk valamit. És még az is lehet, hogy gondolatokat, érzéseket ébresztünk másokban.

Érdekes ez a főzés hasonlat. A főzés is szükséges, mert táplálékot ad. De a főzés “művészet” is. Különböző alapanyagokat raksz hozzá. Megfűszerezed. És végig lassan magadat is beleteszed. Akkor lesz egész. És most nem a konyhásnénikről beszélek, akik ezt rutinból, kötelességből teszik. Arról, amikor olyanoknak főzöl, akiket szeretsz, akik fontosak számodra. A barátaidnak, a szerelmednek. Abba beleteszed, bele kell hogy tedd magad.

És az olvasás is táplálékot ad. Nem fizikait, hanem szellemit. Ebből épülsz. Csak nem a tested, hanem a lelked.

Remélhetőleg, az ezen a blogon publikált novellák is hozzádtesznek valamit. Vagy csak elgondolkodtatnak. Esetleg érzel valamit  mikor olvasod. Akkor már elérték a céljukat.

Sőt, ide nem csak sajátokat szeretnék feltölteni. Ha van olyan írásod, amit szeretnél másokkal megosztani, akár névtelenül is, akkor küldd el a semmibolvalahova@gmail.com címre.

Ennyi bevezetésnek elég is lesz. Lássuk a medvét!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://semmibolvalahova.blog.hu/api/trackback/id/tr8116517994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Novellák a semmiből
süti beállítások módosítása